2024. január 1-jén életbe lépett a státusztörvény, amely sokaknál kiverte a biztosítékot. Az új szabályozás egyik legijesztőbb pontja egyértelműen az átvezénylés volt.

A Klebelsberg Központ (KK) azt írta az Indexnek adott válaszában, hogy tudomásuk szerint 2024. január 1-je és március közepe között a tankerületi központok fenntartásában lévő köznevelési intézményekben nem került sor a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény 68. § (4) bekezdése szerinti átvezénylésre.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke decemberben azt mondta: úgy tudják az  igazgatókkal összeíratják a pedagógusok végzettségét, órabeosztását, ez arra is utalhat, hogy a pedagógushiány miatt átvezényelhetik a tanárokat.

A pedagógus- és diákszervezetek végül elérték, hogy a törvény végleges változatába olyan kedvezmények is bekerüljenek, amelyek egyértelműen az oktatásban dolgozók érdekeit szolgálják.

Mi az az átvezénylés?

Januártól lépett életbe, és a lényege az, hogy egy pedagógus teljes munkavégzésre járási szinten 44 munkanapra átvezényelhető egy másik intézménybe. A törvény előírása szerint ezt a pedagógus nem tagadhatja meg, pontosabban csak akkor teheti, ha tíz éven aluli vagy fogyatékossággal élő gyereke van.

Nemcsak átvezénylés létezik ugyanis, hanem átirányítás és kiküldetés is.

Átirányítás: a munkáltató jogosult a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban állót átmenetileg a kinevezéstől eltérő munkakörben foglalkoztatni. Átirányítás abban az esetben rendelhető el, ha a másik feladatellátása megfelel a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló iskolai végzettségének, szakképzettségének vagy szakképesítésének.

Kiküldetés: a munkáltató a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban állót más munkavégzési helyen történő munkavégzésre utasíthatja azzal, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos utasításokat továbbra is a munkáltatótól kapja. Kiküldetés esetén figyelemmel kell lennie a munkáltatónak arra, hogy azonos munkakörülményeket biztosítson, és az ne járjon aránytalan teherrel a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban állóra nézve.

Az átirányítással és kiküldetéssel eltöltött idő naptári évenként nem haladhatja meg a negyvennégy beosztás szerinti munkanapot, vagy a háromszázötvenkét órát.