Napi egymillió forintos interneten történő átutalási limitet vezetett be az OTP online felületein.

Döntésük hátterében a biztonságos bankolás érdeke áll. Állításuk szerint a limittel az egyre gyakoribb internetes és telefonos csalások nagy részét ki lehet védeni.

Az ilyen helyzetekben jellemzően amúgy is nagyobb összeget emelnek le a csalók a károsultak számlájáról, miközben az egymillió forintos vagy azt meghaladó utalások ritkábban fordulnak elő az ügyfelek esetében.

Ez a plusz lépés tehát kevesebb gonddal jár, mintha az ügyfél lopás áldozatává válik. 

Ezután tehát az OTP-nél bankszámlát vezető ügyfelek csak akkor utalhatnak egymillió forintnál nagyobb összeget, ha előbb módosítják a limitet. Így tehát a lépés nem visszafordíthatatlan, csupán egy plusz biztonsági lépést jelent. A bankkártyás készpénzfelvételi limithez hasonlóan az átutalási limitet is minden tranzakció előtt lehet módosítani.

Szeptembertől a biztonsági lépés beiktatása (internetbankon, mobilbankon és bankkártyánál) a többi bank számára is kötelező lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlása alapján.

Várakozáson felül teljesített az OTP

Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja a 2024-es első három hónapjában közel negyedével tudta növelni a profitját, az eredmény háromnegyede a külföldi csoporttagoknál keletkezett.
Bővebben--->