Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövő héten személyesen találkozik Donald Trumppal Orbán Viktor, írja a New York Times.

Orbán Viktor Floridába utazik, hogy a volt elnök Mar-a-Lago-i klubjában találkozzanak.

A New York Times megkérdezte a Fehér Házat, hogy a magyar kormányfő a jelenlegi elnökkel is tervez-e találkozni, de a Nemzetbiztonsági Tanács nem tudott ilyen tervről. A cikkre Trump kampánycsapata sem reagált.

A cikket a lap korábbi fehér házi tudósítója, Maggie Haberman is jegyzi, és azt írják, a találkozót Orbán kérte Trumptól - számol be a hírről a 24.hu.

Megemlítik, hogy a legutóbbi találkozójuk 2022-ben volt Trump New Jersey-i golfklubjában. Orbán Viktor az utóbbi időben lelkesen támogatta Donald Trumpot, de Joe Bidennel kifejezetten hűvös a viszonya.

A Portfolio megjegyzi: Donald Trump és Orbán Viktor régóta jó kapcsolatot ápolnak egymással: a magyar vezető már a 2015-16-os elnökválasztási kampány során is támogatta az amerikai ingatlanmágnást és azóta is találkoztak, hogy Trump távozott a Fehér Házból.

Idén is elnököt választ Amerika: szinte biztosan Donald Trump méretteti majd meg magát ismét Joe Bidennel, a jelenlegi pollok alapján jó esély van rá, hogy a republikánus jelölt visszatér a hatalomba.