Magyarországon már két zenélő út is létezik, amelynek külső sávjában az egymástól különböző távolságra felfestett rovátkák a Republic 67-es útját, illetve az Érik a szőlő című népdalt szólaltatják meg, ha átgördülnek rajtuk az autósok – írja a hvg.hu.

A Nélküled című, műfajilag romantikus Trianon-ballada a magyar kormány és a futball válogatott szurkolóinak jóvoltából majdhogynem a Szózattal egyenértékű, „himnusszá” lett téve az elmúlt időszakban. Orbán Viktor miniszterelnök is rendszeresen használja videóiban, a Puskás Aréna átadóját követően pedig széleskörű vita alakult ki a dal létjogosultságáról.

"Mágnesként vonzhatja a turistákat Nógrádba a Nélküled"

Érdekesség, hogy az Ismerős Arcok zenekar ettől és a számos állami ünnepségi meghívástól függetlenül tavalyi mérlege szerint veszteséges volt. Becsó Zsolt Nógrád megyei országgyűlési képviselő a NOOL-nak beszélt arról, hogy a Salgótarján és Jobbágyi között készülő zeneút a programtervük része volt.

A honatya elmondta, hogy külön kérés volt, hogy a megyébe befelé vezető úton készüljön el a zenélő út, hiszen csak emiatt is sokan elmehetnek majd Nógrád megyébe. „Egyfajta mágnesként is működik majd, amely hozzájárul a nemzettudat erősítéséhez" – jelentette ki Becsó Zsolt.