Érdekes bejegyzés került ki a Budavári Önkormányzat közösségi oldalára, ahol Lázár János minisztériumának, egészen pontosan a műemlékvédelemért felelős Vukoszávlyev Zorán levelét tették közzé. Ebben a helyettes államtitkár arra a megállapításra jut, hogy Hadik András lovasszobrának egyes idegenvezetők által történő bemutatása sok esetben igen méltatlan módon zajlik. Véleménye szerint

Ez a viselkedés joggal zavarja az itt élőket és bánthatja azokat, akik a huszár hadvezér iránt tiszteletet éreznek. A műemléki védelem alatt álló, a világörökség részét képező történelmi Várnegyed hangulatát megzavaró frivol viselkedés moderálása társadalmi igény.

Kéri, hogy táblával, vagy a közterület felügyelet eszközeivel segítsük a kialakult bántó gyakorlat megszüntetését.

Az önkormányzat válaszlevelet készített elő, melyben ismertetik a lovasszoborhoz kapcsolódó hiedelem hátterét, kitérnek más híres szerencsehozó szobrokhoz kapcsolódó hasonló legendáriumokra, illetve jelzik, hogy ez idáig a Várban lakók nem jelezték nemtetszésüket a szobor simogatása miatt – szúrta ki az Index.

Megjegyzik ugyanakkor, hogy a szoborhoz történő felmászás kétségtelenül balesetveszélyes és megrongálhatja az emlékművet, ezért egy ilyen tartalmú tábla kihelyezését tervezi a kerületi önkormányzat.