Május óta szinte hetente érkeztek küldemények a dobozokon szereplő címre, egy vállalkozás székhelyére. A küldeményeken fiktív címzett volt feltüntetve, a hozzá társított telefonszám viszont a raktározó vállalkozás képviselőjéhez volt köthető.

A cég ügyvezetője a jövedéki termékek adózását és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, ezért költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az okozott vagyoni hátrány eléri a 3 millió forintot.

A pénzügyőrök a 16 kartondoboznyi árut lefoglalták – áll a NAV közleményében.

A nikotinpárna szájon át fogyasztható, dohányt nem tartalmazó és égéssel nem járó nikotintermék.

Az égés nélkül ugyanis elkerülhetőek a füst és a benne lévő mérgező anyagok okozta ártalmak. Természetesen ezek a termékek sem kockázatmentesek, és ugyanúgy függőséget okozhatnak, mint a klasszikus dohánytermékek – írt róla a Napi.hu.

A varsói 10. Global Forum on Nicotine (GFN) kongresszuson kiemelték, hogy ezeknek az újabb termékeknek a  célfelhasználói kizárólag a felnőtt dohányosok, hiszen hasonlóan a rendes cigarettához, azokat nem szabad értékesíteni kiskorúaknak. Az értékesítés és forgalmazás megsértéséért súlyos büntetéseket kell kiszabni.

Fontos üzenetet kaptak a nikotinfüggők

Az már nem vita tárgya, hogy az úgynevezett füstmentes dohánytermékek jóval kevesebb káros anyagot juttatnak az emberi szervezetbe, mint a hagyományos cigaretta vagy a vágott dohány. Az is felmerült egyes vizsgálatokban, hogy a nikotinos e-cigaretta segíthet a leszokásban. A technológiáknak azonban vannak kritikusai, akik többek között azzal érvelnek, hogy a fiatalok körében gyorsan terjednek ezek az eszközök és egyébként sem váltottak be minden, hozzájuk fűzött reményt. Bővebben >>>