Nem indul az önkormányzati voksoláson saját jelölttel a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA), de lesznek olyan polgármesterjelöltek és önkormányzati képviselőjelöltek, akiket támogatnak, ha előtte megegyeznek, és az érintettek aláírnak egy etikai kódexet. 

Az európai parlamenti választáson viszont nagyon is saját jelöltekkel indul a TISZA, erről a párt újdonsült alelnöke, Magyar Péter beszélt a hvg.hu-nak, aki elmondta:

a rendelkezésre álló alig két nap alatt, szerda éjfélig 538 pályázó jelentkezett jelöltjüknek a mintegy 20 helyre. Közülük egykori diplomatákból, jogászokból álló, tízfős testület választ első körben 30-40 jelentkezőt, pontozással, majd második körben már Magyar Péter részvételével a bizottság ezt a csapatot szűri tovább, végül a harmadik körben maradtak egy-egy videót készítenek, amelyre a Talpra Magyar Közösségének honlapján bárki szavazhat.

A TISZA-pártról szólva kiemelte, hogy a héten megtartották a tisztségviselő-választást is, így lett ő a párt alelnöke. Mint mondta, azóta 

ez egy új párt, szabad kezet kaptunk a volt vezetéstől és tagoktól, így a most a választásra nyilvántartásba vett pártnak már semmi köze a régihez.

Az április 6-i, Kossuth téri tüntetése mintegy 40 millió forintba került és a költségekre a közben szintén átvett – tavaly nyáron Tarr Zoltán által alapított – egyesületéhez érkező adományokból lesz pénzt.

Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz

– tette hozzá.

A következő, május 5-re meghirdetett demonstrációjáról még konkrétumot nem tudott mondani, azt most szervezik, de jelezte: lehet, hogy több városban, és lehet, hogy gyermekotthonoknál is lesz megmozdulás.

Magyar Péter a tervek szerint a jövő héten indul országjárásra.