Behívatta az irodájába a közmunkást a nyírmártonfalvai polgármester, miután a nő nevetős emojival reagált egy ismerősének Facebook-bejegyzésére – számolt be róla az RTL Híradó.

A kép egyébként a hírhedtté vált lombok nélküli lombkoronasétánynál készült.

Nem csak egy sétány épült

Az uniós forrásból épült, teljesen haszontalannak tűnő lombkoronasétánytól nem messze található egy másik, szintén EU-s forrásokból felhúzott, a hírek szerint nem használt vágóhíd is.

A szociális gondozóként dolgozó nő azt mondta, hogy „vicces volt, és mertem egy nevető fejet hozzá tenni”.

A község fideszes polgármestere vasárnap felhívta telefonon a nőt, a szociális munkás pedig hangfelvételt készített a beszélgetésről, mert furcsállta a hívást.

A férfi először felszólította a nőt, hogy távolítsa el a reakciót a bejegyzésről, majd be is rendelte magához, hogy megbeszéljék a dolgokat.

- Le kéne venni a röhögős fejet.
- Milyen röhögős fejet?
- Amit kiraktál. Amit kiraktál. Meg kedd reggel be kell jönnöd az irodába, jó? Egyelőre ennyit akartam neked mondani. Egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.

– hangzik a telefonbeszélgetés.

A nő a keddi találkozót is rögzíteni szerette volna, de a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Ezt többször is megtagadta, ezért a polgármester annyit mondott, hogy „mindent megbeszéltünk és küldeni fogom a papírokat”.

Felmondásról azóta sem kapott papírokat – mondta a szociális munkás az RTL-nek nyilatkozva.

Azt szeretném, hogy a polgármester ilyen szinten ne tehesse ezt meg az emberekkel. Nemcsak velem, hanem itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfele dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak.

– tette hozzá.

Az esetet először Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra, ő úgy látja, hogy Nyírmártonfalva

  • már nemcsak az EU-s pénzek elherdálásának a jelképe,
  • hanem a fideszes hatalmi arroganciáé is.

Filemon Mihály polgármester nem akart nyilatkozni, annyit azonban elmondott, hogy belső vizsgálat indult a nő ellen, mert szerinte „nem látja el jól a munkáját”.

Feljelentéssel fenyegetőzik a lombkoronasétányos polgármester

Mindenki készülhet, aki szerinte nevetségessé tette. A médiára különösen haragszik. Bővebben →