Lázár János a közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indul újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületében.

Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra

írta bejegyzésében.

Szerinte szülővárosában, Hódmezővásárhelyen azonban gyökeres változásra van szükség.

Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város – fogalmazott Lázár, aki szerint ha ezen változtatni akarnak, akkor kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. 

Mint írta, teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre.

Lázár János neve most éppen az agglomerációs közösségi közlekedés finanszírozásában zajló vitában kap helyet, amelynek eredményeként a Budapest-bérlet érvényessége megszűnt a HÉV-ekre, valamint a vasút és a Volánbusz érintett járataira, erről itt írtunk részletesen, de ő volt az, aki Márki-Zay Péter ellen kampányolt, kijelentette, „ha valaki külföldről politikusként pénzt fogad el, vagy a hazáját elárulja, azzal a kormány nem fog együttműködni. Azaz, a város nem kap fejlesztési kormányzati forrásokat, ha Márki-Zayt választják meg újra polgármesternek – derült ki a szavaiból.