2020-ban kezdte meg működését az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó dél-koreai SK Battery Manufacturing Kft. A komáromi akkumulátorgyár építése során elkövetett emberölési kísérlet vádjával indítottak eljárást az egyik dél-koreai csoportvezető ellen.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság hagyja helyben a kihallgatása után Dél-Koreába szökő férfi nyolc éves börtönbüntetését. A vádlott a négy évvel ezelőtti építkezésen targoncával akart agyonnyomatni egy mongol munkást, aki deréktól lefele lebénult az esetet követően – írja a 24.hu

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a bűnelkövető dél-koreai férfi csoportvezetőként, míg a mongol férfi takarítóként dolgozott a komáromi telephelyen.

Mongol áldozat

A főnöke utasította a mongol áldozatot, hogy másszon bele egy, a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A takarító ezt megtagadta, mire a csoportvezető betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy nyomja össze a körülbelül másfél méter magas fóliazsákot.

A targoncát vezető férfi – nem tudva, hogy ember van a zsákban – megkezdte annak az összelapítását, de a takarító kiabálására abbahagyta a műveletet. A dél koreai csoportvezető és egy másik férfi kiszabadították az áldozatot, a targoncás pedig értesítette a mentőket.

Dél-Koreába szökött elkövető

A csoportvezető a kihallgatás során azt állította, hogy csak viccelődött és úgy tudta, hogy a targoncás odahívásakor a férfi már nem volt a zsákban. A gyanúsított a kihallgatása után Dél-Koreába szökött.

Februárban a Tatabányai Törvényszék nyolc év börtönre ítélte az emberölési kísérlettel vádolt külföldi férfit és 10 évre kiutasította Magyarországról. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a terhelt védője elsődlegesen a gyanúsított felmentésért, másodlagosan enyhítésért lebbezett fel. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását kérte.

Halálos veszélyben a magyar munkások, a kormány tragikus választ adott

Átlagosan ötnaponta életét veszti egy magyar munkavállaló a munkahelyén, és dinamikus mértékben növekszik a balesetek száma is.Ha érdeklik a részletek