Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását, aki egy húsz centi hosszú pengéjű késsel szúrta meg az osztálytársát a kicsengetést követően még április végén. A 12 éves lány életveszélyes sérüléseket szerzett, ezért mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. 

A rendőrség megtalálta a támadó halállistáját is, amelyre azokat írta fel, akikkel végezni akart az elszenvedett sérelmei miatt: a dokumentumon piros színnel voltak megjelölve, akiket még tervei szerint megölt volna – írja a Magyar Nemzet.

A törvényszék közlése szerint a Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.  

A bíróság a fogva tartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani.  A bíróság határozatát azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, és fennáll a bűnismétlés veszélye.