A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt K. Endre azt nyilatkozta, hogy ő maga is mélységesen elítéli a pedofíliát, sajnálja, ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együtt érez az áldozatokkal.

A volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt

– tette hozzá.

K. Endre szerint jogerős bírói végzés mondja ki, hogy

nem az igazgató pedofil cselekményeiről, hanem csak az ellene indult eljárásról, nyomozásról volt tudomása. Emiatt ő már nem tehetett semmit, mivel akkor már a hatóságok kezében volt az ügy.

Cáfolta továbbá, és a bíróság előtt is végig tagadta, hogy bármilyen hamis vallomást is írt volna a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akarta ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet.

Arra a kérdésre, akkor ki írt, íratott ilyen vallomásokat, most nem kívánt válaszolni.

Az ítéleti tényállás sem mondta ki azt, hogy az igazgató jelenlétében bármit is alá akartam volna íratni egyetlen gyerekkel is

– közölte K. Endre a Blikknek nyilatkozva.

Mint mondta, nagyon sajnálja, hogy a kegyelmi döntés miatt Novák Katalinnak és Varga Juditnak le kellett mondania, illetve az „őt ért médiakampány hatására” elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.