Az északi hegyekben és a legészakibb területeken tarhat ki egész nap a havazás. Több helyen élénk széllökések lesznek, este pedig Sopron térségben fokozódhat viharossá az erős északnyugati szél. Napközben -1 és +8 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Szerdán nyugat felől már tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalban -7, +1, napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken újra többfelé lehet csapadék.

Északon, északkeleten hó, havas eső, helyenként ónos eső, máshol eső. Átmeneti enyhülés kezdődik, a délies szél élénk, helyenként erős lesz. Délután -3, +10 fok várható, délnyugaton lesz enyhe, északkeleten fagyos az idő.

Pénteken több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Havazás északon, északnyugaton, délebbre pedig eső várható. A kettő közötti átmeneti sávban pedig havas eső, fagyott eső, ónos eső is kialakulhat több helyen. Az északias szél élénk, erős lesz. A csúcsértékek délkeleten 5-15 fok között alakulhatnak, míg máshol -2, +4 fokra van kilátás. Szombaton kisüt a nap, de többfelé szeles lesz az idő. Néhol kisebb havazás, hózápor előfordulhat.

Napközben mindössze -3, +4 fok valószínű.