Csütörtökön általában közepesen felhős idő valószínű az északkeleti harmadban a legtöbb napsütéssel. Csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Estétől délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és kiterjedt csapadékzóna érkezik. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Győr-Szeged szélcsatornában meg is erősödik, amit néhol viharos lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali  hőmérséklet 20 és 26 fok között várható - olvasható a HungorMet előrejelzésében.
Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen várhatók. A szeles időben 15 és 27 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult,  csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb.

Szombaton a helyenként párás, ködös hajnalt követően napközben sok lesz a napsütés, csak néhol északon-északkeleten fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz a délnyugati szél. Napközben 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn sok lesz a napsütés, de főként északkeleten és vasárnap nyugaton, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok zivatarok is kialakulhatnak. A nyugati-északnyugati, majd hétfőn az északiasra forduló szél többfelé élénk, erős lehet. Délutánonként 22-28 fok valószínű, a hajnalok pedig enyhék lesznek - írja az Időkép.