Az ítélet szerint a taxisofőr 2019. december 28-án délután Budapesten közlekedett, amikor, elhagyva az egyik körforgalmat, áthaladt a záróvonalon és besorolódott egy autóbusz elé, amivel annak vezetőjét – az ügy II. rendű vádlottját, akivel szemben elsőfokon jogerősen lezárták az ügyet – hirtelen fékezésre kényszerítette.

Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megálltak, a buszsofőr számon akarta kérni a taxist a történtek miatt.

A taxis ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul az autó vezetőoldali ajtajába rúgott.

Ekkor a taxis kiszállt az autóból, és a buszra fellépre a ruhájánál fogva a vezetőfülkének lökte a buszvezetőt.

 

A vádlott többszörös visszaesőnek számít, a Pesti Központi Kerületi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A terhelt és védője azonban fellebbezést jelentettek be.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerint az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott, így helybenhagyta azt. Az ítélet jogerős.

 

Hős taxis menekítette Harryt és Meghant

Meghan és Harry herceg idegesnek tűnt – mondta egy New York-i taxisofőr, aki kedd este körülbelül 10 percig vitte Sussex hercegét és hercegnőjét, miközben megpróbálták lerázni a fotósokat. Ezzel szemben Harry és Meghan szóvivője azt nyilatkozta, a pár „könyörtelen üldözésnek” lett kitéve, amely több mint két órán át tartott.
Bővebben--->

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.