Idén többen remélnek fizetésemelést, mint ahányan várhatóan kapni is fognak – írja a Profession.hu kutatása. Az idei felmérésben részt vevő több mint 500 cég válaszából kiderült, hogy kevesebb munkaadó fog béremelést adni, mint tavaly. Idén tízből hat cég jelezte, hogy bért emel, tavaly pedig tízből nyolc cég nyúlt hozzá a fizetésekhez.

A dolgozók megtartása a cél

A munkaadók háromnegyedénél a béremelés egyik fő cél a munkavállalók megtartásánál  – mondta Dencső Blanka, a Profession.hu piackutatási és üzletfejlesztési szakértője. Hozzátette: a cégek harmada pedig a szakemberek megszerzésében akar előnyösebb pozícióhoz jutni ezzel, tehát továbbra is ez a két szempont mozgatja a fizetésemeléseket a vállalati oldalon.

2023-ban a munkavállalók 74 százaléka kapott fizetésemelést, rendszeres juttatást, egy összegű bónuszt vagy fizetéskiegészítést, 2022-ben ez az arány 63 százalék volt. Akik emelést kaptak, azoknak a 61 százaléka fizetésemelést kapott, 8 százalékuk rendszeres juttatásban részesült, 14 százalék pedig egy összegű juttatást vagy fizetéskiegészítést kapott.

Azoknál a munkavállalóknál, akik kaptak fizetésemelést tavaly, az esetek háromnegyedében ez egy alkalommal történt meg, 19 százalékuknál pedig kétszer is emeltek a béreken. Ennek mértéke a dolgozók egyharmadánál nettó 20 ezer forint alatt volt, 39 százalék kapott 20 és 50 ezer forint közötti összeget.

A dolgozók négy százalékának a béremelése 50 és 150 ezer forint között volt, 15 százalék pedig ennél is magasabb béremelést kapott.

Az idei évet tekintve a munkavállalók elvárásai magasabbak az előző évhez képest: 2023-ban a munkavállalók 55 százaléka, míg idén már 74 százaléka gondolja úgy, hogy az év során emelnek majd a fizetésén vagy részesül valamilyen juttatásban, fizetéskiegészítésben.

Ezeknek a munkavállalóknak a fele viszont nem kielégítő mértékű emelésre számít: magasabb összeget várnak el, mint amekkorát reálisnak vélnek.