„Az új évtől Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens főtanácsadóként segíti a munkámat” – jelentette be Facebookon Baranyi KrisztinaFerencváros polgármestere.

Ádám Zoltán Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltja ezen a poszton.

Az új főtanácsadó korábban pert indított a Corvinus ellen

Ádám Zoltánt azt követően távolították el az egyetemről, hogy etikai vizsgálatot indított, mert kurzusának egyik hallgatója letehetett egy olyan vizsgát, amihez – Ádám Zoltán szerint – nem teljesítette a követelményeket.

A docens azt állította, hogy a diák szülei nyomást gyakoroltak az egyetemre. A belső vizsgálat során első fokon elmarasztalták a rektorhelyettest és két dékánt, de másodfokon mindenkit felmentettek. Az egyetem vezetősége pedig kitart amellett, hogy Ádám követett el jogsértést

A kirúgott docens később munkaügyi pert indított a Corvinus ellen. Ádám azt követeli a perben, hogy helyezzék vissza az állásába, és fizessen neki sérelemdíjat az egyetem.

Ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Olyan listán a Corvinus, ami más magyar egyetemnek nem sikerült

A Budapesti Corvinus Egyetem is felkerült az Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó listára, a rangsort a Financial Times állítja össze évről évre. A részletekről ITT írtunk bővebben.