Bálint Attila, Etyek alpolgármestere, aki a Fidesz-KDNP jelöltje volt a 2019-es önkormányzati választáson és aki a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet nevű állami tulajdonban lévő Nonprofit Kft-nek igazgatója képviselte K. Endrét a kényszerítésért zajló bírósági eljárás elsőfokú szakaszában – derítette ki a 444.hu.

A kormánypárti politikus a valasztas.hu adatai szerint 2019-ben indult először a Fidesz-KDNP színeiben az önkormányzati választáson és alpolgármester is lett azután. Emellett 2018 júniusa óta Bálint Attila cégjegyzésre jogosult a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben, jelenleg az azon belül működő Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság igazgatói posztját tölti be. 

K. Endre a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyetteseként az áldozatok közül többeket igyekezett rávenni, hogy vonják vissza vallomásukat Vásárhelyi Jánosról, az otthon igazgatójáról, aki a felettese volt. Ők ennek nem tettek eleget, így derült ki, hogy az igazgató durva szexuális visszaéléseket követett el a gondjaira bízott gyerekek sérelmére.

A bűnsegédnek tavaly áprilisban köztársasági elnöki kegyelmet adott Novák Katalin. A jelenlegi információk szerint az államfőnek Balog Zoltán, református püspök és egykori miniszter javasolta az egykori igazgatóhelyettes kegyelmét.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.