Dobrev Klára azt állította, hogy Sulyok Tamás egy köztörvényes bűnöző, ugyanis a köztársasági elnök a csongrádi földmaffia egyik figurája. 

Elmondása szerint ügyvédként, törvényellenesen, valószínűleg bűnszervezetben pénzért játszott át magyar földeket külföldieknek, amely bűncselekménynek, közokirat hamisításnak számít. A magyar föld külföldi kézre játszása strómanokon, zsebszerződéseken keresztül történt, Szeged környékén ez több mint ezer hektárt érintett. Dobrev szerint a földeket három-négy helyi ügyvéd közreműködésével játszották ki külföldiek kezére. 

Ezek az ügyvédek segédkeztek egymás ügyeiben: egyikük a kölcsönszerződést, másik a haszonélvezeti jogot, míg harmadik az ajándékozást intézte. Ennek egyik figurája volt Dobrev állítása szerint Sulyok Tamás, aki akkor ügyvédként dolgozott, és szerinte osztrák tulajdonba játszott ki földeket.

Dobrev Klára a több mint ezer hektáros csomag egy szeletét is bemutatta, amelynek állítása szerint minden egyes eleme bizonyított: Sulyok Tamás egy 103 hektáros földterületet játszott át külföldieknek. Ez a terület először egy stróman, Gyuris Gyula Ernő nevére került, aki egy következő strómannak, Kocsis Lászlónak ajándékozta. Az ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ellenjegyezte. A föld ezt követően a Kirchmayr-családhoz került. Az első stróman az Agronómia Kft. nevében vette meg a földterületet, ezért írásban rögzítették, hogy a cégé marad a föld.

Dobrev ezért felszólította Sulyok Tamást, hogy mondjon le köztársasági elnöki pozíciójáról. Hozzátette: csütörtökön az ügyészségre megy, és beadja a papírokat. Ezt követően csütörtökön délelőtt 10:30-kor sajtótájékoztatót is fog tartani.