A Vígszínház Vámpírok bálja pénteki előadása váratlan módon zárult, a musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba leesett egy 3-5 méter magas díszletelemről, ahonnan a darab cselekménye szerint le kellett volna ereszkednie. 

A balesetet követően az előadást azonnal megszakították, leeresztették a függönyt és a nézőkhöz fordultak, hogy van-e közöttük orvos.

Sokan távozáskor még látták, ahogy a színészt a mentőautóba teszik – számoltak be a Telex olvasói. 

A Vígszínház sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy a díszlet nem az övéké, „a Vámpírok bálja című előadás nem a Vígszínház, hanem a PS Produkció előadása".  „Házbérlés történt" – írták. 

A PS Produkció szombaton délelőtt az alábbi közleményben számolt be az esetről:  „A PS Produkció 2024. június 21-én a Vígszínháztól bérelt épületben játszotta a Vámpírok bálja musicalt. A 348. előadáson a színpadon történt baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet. Jegercsik Csaba színművészt, aki több, mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap. Az előadást a Vámpírok bálja társulatának döntése alapján megtartottuk."

Az Index megkereste Savanyu Gergelyt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének előnökét, aki azt mondta a lapnak, hogy „az volna a szerencsés gyakorlat, az előadás szervezői ilyen esetben azonnal felvennék a kapcsolatot az adott színművésszel, és a támogatásukról biztosítanák őt, valamint minden anyagi és emberi segítséget megadnának neki." Az elnök tudomása szerint Jegercsik Csaba nem szakszervezeti tag, de ennek ellenére hétfőn felveszik vele a kapcsolatot, és megkérdezik tőle, mibe tudnak segíteni. 

Hasonlít az eset a 2023 novemberében zajlott a Rómeó és Júlia előadásához a Nemzeti Színházban, amikor a magasított díszletről szintén több métert zuhant a mélybe Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket azonnal meg kellett műteni.