Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a balatonfüredi háztartások körében. Ennek során többek között felmérik a lakosság információ és kommunikációs technológiai eszközhasználatát, az utazási szokásaikat, valamint az életkörülményeket és a munkavállalási lehetőségeket – számol be róla a hirbalaton.hu.

Az összeírói munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. végzi el, fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezőkkel. Az adatszolgáltatóknak telefonon, egyes adatgyűjtések esetében pedig webes kérdőívek kitöltésén keresztül is lehetőségük van a válaszadásra.

Az erre kijelölt háztartásokat véletlenszerű mintavétellel választják ki az ország különböző településein. A város honlapja szerint a kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács rendelete előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek és személyek részére nem szolgáltatják ki.

 

Elindultak a dózerek, már bontják a balatoni giccsparádét

Elkezdték lebontani a köztudatban csak görög faluként ismert egykori buli- és üzleti negyedet Balatonfüreden, melynek tavaszra már csak a hűlt helyét láthatjuk. Az épületet 1993-an kezdték el építeni, ám befejezni nagyon sokáig tartott, a terület eredeti funkciója pedig megbukott.