Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész gépjárművét szerdán – számolt be róla az RTL a police.hu nyomán.

A rendőrök Kiskunmajsától követték váltott járművekkel az Audit, ami úgy hívta fel magára a figyelmet, hogy elvakította a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőreit, majd a jelzésükre nem állt meg. 

Azt írták, hogy kilenc menekülttel 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült az az embercsempész a rendőrök elől, akinek járművét Szentendre felől Visegrád felé tartva sikerült mozgásképtelenné tenni.

Az ámokfutót Szentendrén, a 11-es számú főút és a Rózsa utca kereszteződésénél egy az úton keresztbe állított rendőrautó is megpróbálta feltartóztatni.

A menekülő ráhúzta a gépkocsit az úton álló egyik rendőrre, aki három célzott lövést adott le a jármű jobb első kerekére. A találatok ellenére az autó tovább haladt, majd néhány kilométerre a lövések leadásának helyszínétől, Szentendrén mozgásképtelenné vált.

A sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült. A hátrahagyott járműben a rendőrök kilenc, magukat szír állampolgárnak nevező férfit találtak, jogszerű magyarországi tartózkodásukat egyikük sem tudta igazolni.

Az utasok elmondása alapján, Szlovákiába történő szállításukért fejenként 1200 eurót kellett letétbe helyezniük Törökországban. Az embercsempész rendőrök keresik, a menekülteket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A rendőri intézkedés során személyi sérülés nem történt.

El se induljatok! Ezt üzenik egymásnak a Dunakanyarból a fővárosba autózók

Lehetetlenség bejutni Szentendréről Budapestre, elesett a főút. Bővebben --->