A 2023. március 6-10. között megrendezésre kerülő PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét pénzügyi modulja a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság témakörét dolgozza fel, vállalkozói témája pedig a „Gondolkozz és vállalkozz!” lesz. A pénzügyi tananyagokat a Pénziránytű Alapítvány, a vállalkozói tananyagokat a JAM Alapítvány készíti évek óta. A PÉNZ7 idén is bővelkedik majd kísérőeseményekben, melyek mind a játékos tanulást hivatottak segíteni. 

Szabaduljunk ki a tanteremből – indul a PénzFutam

A Pénziránytű és a Medve Matek közösen szervezett PénzFutam szabadtéri játékának keretében is megismerkedhetnek a pénzügyi alapokkal a fiatalok. Az ország több mint 160 online kalandpályáján a szabadban, könnyen megközelíthető helyszíneken játszható PénzFutamon állomásról állomásra járva oldhatnak meg érdekes pénzügyi feladványokat a játékosok. Minden helyszínen három korosztálynak szánt, eltérő nehézségi szintű pályák várják a csapatokat. Akár az egész osztály részt vehet 3-4 fős csapatokban a 45 perces szabadtéri kalandban.

A tőzsdei befektetésektől az üzleti problémák megoldásáig

Ismét lehetőség lesz kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös, ingyenes, online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon. A 7-14. évfolyamos versenyzők mellett tanáraik és a szülők is

próbára tehetik befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel.

A diákok egy ilyen játék során megszerzett tapasztalatokkal később már otthonosabban mozognak majd a tőzsde és a befektetések világában. 

A BankVelem PénzOkos Kupa a PÉNZ7 keretében évente meghirdetett országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára. A BankCode egy négyfordulós tanulmányi verseny középiskolás diákcsapatoknak. A Magyar Bankszövetség és partnerei online kvízjátéka, a Digitális Szimat Kihívás életkortól függetlenül lehetőséget ad mindenki számára, hogy próbára tegye a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségét. A Nagy Diák Pénzügyes Teszt gyakorlatias kérdéseivel

pénzügyi jártasságukat tesztelhetik a középiskolások például megtakarítás, befektetés, biztosítás és kiberbiztonság témakörökben.

A Junior Achievement Magyarország Innovation Challenge 2 napos versenyein 4-8 fős középiskolai csapatok mérik össze tudásukat. A diákok egy valós társadalmi vagy üzleti problémára keresnek megoldást marketing, pénzügyi és menedzsment területen jártas szakemberek támogatásával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!