Aki a spanyol málnát veszi, Magyarország ellen voksol
Aki a spanyol málnát veszi, Magyarország ellen voksol

Aki a spanyol málnát veszi, Magyarország ellen voksol

A kabócák hangjáért, már nem kell a horvát tengerpartig autózni, mert szép számban beköltöztek már a Balaton déli részére. Újfajta gyümölcsök is megjelentek már. Tényleg mediterrán szelek fújnak?
Faragó Janka, 2024. június 11. Fotó: Economx - Megyeri Szabolcs kertész

Az Economx új podcast részében, Megyeri Szabolcs kertész beszélt a mezőgazdaságot érintő klímaváltozásról. Kitért arra, hogy a híresztelésekkel ellentétben Magyarország éghajlata NEM mediterrán, hanem kontinentális és az is marad.  Bár szélsőségekre egyre hajlamosabb az időjárásunk.

Az említett kivi és füge, eddig is elérhető volt, csak sokan most fedezik fel, hogy a saját kertjükben is jól termelhető.

Megyeri Szabolcs ugyanakkor eloszlatta a tévhitet, miszerint: újfajta növények terjednek majd el Magyarországon.

Nem jönnek, hiszen nem lett trópusi az éghajlatunk. 

A beszélgetésben szó volt a külföldi és magyar áru arányáról. A szakértő elmondta, hogy  gyakran mi fogyasztók hajszoljuk bele az áruházakat abba, hogy vegyszerekkel kezelt zöldségeket és gyümölcsöket áruljanak. Ugyanis azt gondoljuk, hogy a legpirosabb alma a legfinomabb. Érdemes azt is nézni, hogy az adott termék honnan érkezett: hiszen azzal, hogy az olcsóbb spanyol málnát vesszük, a magyar málna ellen szavazunk.

További részletek az adásban.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Aki a spanyol málnát veszi, Magyarország ellen voksol

A kabócák hangjáért, már nem kell a horvát tengerpartig autózni, mert szép számban beköltöztek már a Balaton déli részére. Újfajta gyümölcsök is megjelentek már. Tényleg...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.