A hazai termékek csomagolásain általában a sós pálcika kifejezéssel találkozhatunk, mégis ropiként hivatkozunk rá. Joggal merül fel, hogy mégis mi a különbség? – teszi fel a kérdést közleményében a Csipet Land, amely 25 éve védte le a ropi kifejezést. Ezzel nagyjából le is lőttük a poént:

a ropi az az a sós pálcika, amelyet a fent nevezett cég gyárt.

A sós pálcikák általában búzalisztből készülnek, amelyeket vízzel, sütőporral és sóval kevernek össze. Ezekhez hozzáadhatnak más ízesítőket vagy fűszereket is, azonban a leggyakoribb formája, amikor mindössze sóval szórják meg.

Miben más a ropi?

A sós pálcikát gyakran emlegetjük ropiként, a legtöbb csomagoláson mégis az előbbi kifejezéssel találkozhatunk.

„A ropi kifejezés 1998 óta védett név a sóspálcika termékkategóriában, ezt a védett brand nevet sikerült cégünknek, az 1992-ben alapított Csipet Land Kft-nek, megszerezni kizárólagos használatra. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon egyedüli gyártóként használhatjuk a Ropi elnevezést, ami termékeink csomagolásán is visszaköszön a jövőben” – idézi a közlemény Konkoly Lászlót, a Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó ügyvezető igazgatóját.

„Sós pálcikáink hagyományos vágott technológiával készülnek, a magyar fogyasztók csak hagyományos Magyar Ropinak hívnak”– tette hozzá az ügyvezető.