Balatonalmádi önkormányzata a Hungast cégcsoporttal együttműködésben hozott létre svédasztalos menzát a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban. A szupermenza átadóján Enyedi Csaba, a Hungast cégcsoport kommunikációs igazgatója azt mondta, az a jó ebéd, amit a gyerek elfogyaszt, ami főként annak fényében igaz, hogy évente fejenként 50 kg élelmiszerhulladék keletkezik a közétkeztetésben.

A Szupermenza program célja az, hogy a változatos és egészséges ételek mellett a pedagógusok és a gyerekek számára is vonzóvá tegyék az étkezési környezetet.

Bercsényi László, Balatonalmádi város polgármestere üdvözölte a változást és kiemelte, hogy a projekt keretében a tálalókonyhák új megjelenést kaptak, az újszerű környezetben minden gyermek szívesen étkezik, hiszen az egészséges ételek mellett modern asztalok és székek, grafikák, edukatív tartalmak dobják fel az étkezőhelyiséget – írja a balaton.hu.

A 35 év után megújult menza projektjének összeköltsége közel 10 millió forint volt, melyet a szolgáltató Hungast cégcsoport és Balatonalmádi Város Önkormányzata 50-50 százalékban finanszírozott.

Hódít a Szupermenza, a gyerekek és a szülők is rajonganak érte

A svédasztalos étkeztetés során a gyerekek olyan ételeket szerettek meg, mint a resztelt máj vagy a gombapörkölt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.