Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján már szinte sehol nem lehet kapni a kedvelt gyümölcsöt.
Már-már érthetetlen mélységekben van a szamóca ára Lengyelországban.
Az eperért most sokkal kevesebbet kérnek a nagybanin, az ok: a megszokottnál három héttel korábban indult a szezon.
Beindult az eperszezon, ami utcára csalta az alkalmi árusokat, akik a kilónként 1500-2000 forintért kínált, „mézédes” gyümölcsöt gyakran magyar eperként kínálják, de valójában vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát adnak.
Szerző(k): Thurzó KatalinA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) kiegyensúlyozott termésre számít idén.
Szerző(k): Zádori BenceMost még az üvegházakból, a fóliasátrak alól kerül a piacra a magyar eper, ez indokolja a kilónkénti 5-6 ezer forintos árát.
Szerző(k): T. E.A termelői árak egy év alatt átlagosan húsz százalékkal emelkedtek. Eperből a hazai a legdrágább, amit a piacokon és az üzletekben vásárolhatunk, ennél valamivel olcsóbb az import áru és a saját szüretelésű.
Szerző(k): Economx