A rendőrség a késelőt a helyszínen őrizetbe vette. A NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium az elhunyt munkatárs családjának részvétét fejezi ki, a másik kollégának mielőbbi felépülést kíván. Az elhunyt munkatársat a NAV és a minisztérium saját halottjának tekinti - írta közleményében az adóhivatal.

A police.hu szerint a két NAV-os 13 óra 45 perckor érkezett a XX. kerületi Géza utcában egy lakásba, ahol az ott lakó 35 éves férfi késsel támadt rájuk. A BRFK vizsgálja az emberölés körülményeit.

A HírTV szerint este hatkor is tartott még a helyszínelés. A rendőröket egy névtelen bejelentő hívta ki, egy járőr fogta el a késelőt - írja az Index.hu. Az M1 esti Híradójának információi szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, a vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg nála.

Az RTL Klub beszélt a késelő férfi édesapjával, aki elmondta, hogy fiuk vele és feleségével élt, mindhárman otthon voltak hétfő délután. A késelő férfit már többször is kezelték pszichiátrián, zavartan viselkedett. Az idősebb házaspár a zajokat hallva rohant ki, hívták a mentőket, és hívták a rendőröket.